NL

Horeca als ambacht

Brouwen is een vak, maar horeca ook. Kun je geen keus maken uit ons diverse assortiment? Het enthousiaste team van Proeflokaal MOUT verrast je graag met een mooi bier. Daarnaast weten we je van alles te vertellen over de brouwer, waar het vandaan komt en de verschillende smaken.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste acties, leukste evenementen en lekkerste bieren? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van MOUT en mis niks op het gebied van Nederlands bier.

Crowdfunding

Dit proeflokaal was er niet geweest zonder de vele enthousiaste bierliefhebbers door het hele land. Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne heeft Proeflokaal MOUT uiteindelijk zijn plek gevonden in de binnenstad van Groningen.

Nederlands bier

In het proeflokaal wordt alleen bier geschonken van eigen bodem. Met meer dan 400 brouwerijen hebben we inmiddels een brouwcultuur waar we trots op mogen zijn! Vooruitstrevend, experimenteel en vol van smaak.

Proeflokaal MOUT

In een prachtig Jugendstilpand in de binnenstad van Groningen zit sinds 2016 Proeflokaal MOUT. In dit sfeervolle proeflokaal drink je de lekkerste bieren van de Nederlandse (micro)brouwerij.

De experimenten van Het Uiltje, de spontaniteit van Vandenbroek of de solide smaken van Duits & Lauret; er valt een boel te ontdekken in eigen land. Kom langs, of maak kennis met de brouwers in onze blog.

In Proeflokaal MOUT ben je welkom voor een mooi bier, een single malt whisky of een Hollandse Jenever. Met toewijding gebrouwen, met aandacht geschonken. Vraag naar de bierkaart, of naar wat we nog meer hebben. Ontdek de veelzijdigheid van Nederlands bier in Groningen.

Ambachtelijk Proeflokaal

Zodra je het karakteristieke proeflokaal binnenstapt voel je je direct thuis. Er hangt een sfeer die doet denken aan de jaren 20 & 30, een tijd waarin diverse ambachten het straatbeeld bepaalden. MOUT geeft dat oude, vertrouwde gevoel weer, zonder dat het gemaakt of onecht aandoet. Authentiek, niet gevoelig voor trends. Het proeflokaal straalt warmte uit en verbindt jong en oud.